Ontijzeringsinstallatie tegen ijzer in leidingen

Ontijzeringsinstallatie

Wilt u gebruik maken van water uit de bodem? Dat is mogelijk. AWWL CO² neutraal wil u hierbij graag helpen. Omdat ruw grondwater bijna altijd ijzer bevat, adviseren wij u een ontijzeringsinstallatie te gebruiken.


Voordeel ontijzeringsinstallatie

Zonder deze installatie zal het ijzer neerslaan in de leidingen wat tot gevolg heeft dat de leidingen

AWWL CO2 neutraal Multifiltratiesysteem

Gesloten multifiltratiesysteem. Prijs vanaf €1.250,00

dicht gaan slibben. Ook geeft ijzer een slechte smaak aan het water. Tevens zal er verkleuring optreden op muren, straatwerk, planten en sanitair, wat daarna niet meer te verwijderen is. Door het toepassen van een ontijzeringsinstallatie behoort dit tot het verleden.

AWWL CO² neutraal heeft voor u twee types ontijzeringsinstallaties, Op foto 1 ziet u een multifiltratiesysteem (gesloten type). Deze installatie wordt veelal toegepast als een eigen drinkwatervoorziening, het verwijdert ijzer, mangaan en kalk. Met dit systeem bent u niet meer afhankelijk van het waterleidingnet.

 

 

AWWL CO² neutraal ontijzeringsinstallatie open type.

AWWL CO2 neutraal ontijzeringsinstallatie open type

Foto 2: AWWL CO2 neutraal ontijzeringsinstallatie open type. Prijs vanaf €2.500,00

Foto 2 geeft een open type ontijzeringsinstallatie weer. Deze installaties worden veelal toegepast voor beregeningsinstallaties, drinkwatervoorziening voor vee, om de vijver op pijl te houden, de tuin te sproeien en voor spoel- en schoonmaakwerkzaamheden.