Energietuinen aardwarmte AWWL CO2 Neutraal Friesland

Energietuinen

AWWL CO² neutraal Energietuinen

De aarde geeft warme af en dat kunnen wij gebruiken. Wist u dat er enorme hoeveelheden opgeslagen zit in de eerste paar meter in de bodem: in de grond van uw tuin of onder de oprit voor uw garage. Door het toepassen van de aardaccu ontstaat er een perfect systeem om het hele jaar door te verwarmen en te koelen. Het enige wat u kwijt bent zijn de kosten van aanschaf en plaatsing. Daarna betaalt u geen energiekosten meer. Wie wil dat nou niet?

Hier ziet u een schematische weergave van het AWWL CO² neutraal verwarmingssysteem. In deze weergave is te zien dat de energie die de zon, regen en wind afgeeft opgevangen wordt door het sunflexscherm. Dit wordt opgeslagen in de aardaccu. De aardaccu voert deze energie door aan de warmtepomp. Deze warmtepomp stuurt de energie naar de plek waar het heen moet.

AWWL CO2 Neutraal Harkema verwarmingssysteem. Systeem om huis CO2 neutraal te maken

Schematische weergave van het AWWL CO2 Neutraal verwarmingssysteem.

Sunflexscherm

Heeft u wel eens gehoord van een sunflexscherm? U moet deze informatie zeker eens lezen. Het is namelijk een zeer betrouwbare manier van warmteonttrekking uit de buitenlucht. Energie onttrekken van de buitenlucht is efficiënter en goedkoper dan het halen van energie uit de bodem.

Sunflexbuis

De sunflexbuis heeft een speciale wandafwerking voor het unieke wervelingsysteem. Dit maakt de grote warmteverdeling en de enorme warmteopname mogelijk.

Aardaccu

De aardaccu is de perfecte manier om de energie uit de buitenlucht (zon, wind en regen) – in samenwerking met een bovengrondse wisselaar als een sunflexscherm – te bufferen in de bodem.