Aardaccu om energie uit de buitenlucht te halen

Aardaccu

Aardaccu geeft energie uit de buitenlucht

De aardaccu is de perfecte manier om de energie uit de buitenlucht (zon, wind en regen) – in samenwerking met een bovengrondse wisselaar als een sunflexscherm – te bufferen in de bodem. Een goed opgebouwde aardaccu voorzien van lavasteen en met infiltratie van regenwater is voldoende om een warmtepompsysteem van 12 kW ca. 400 uur van warmte te voorzien, zonder extra ondersteuning. Stijgt de temperatuur bovengronds, dan wordt het systeem direct weer opgeladen; de bovengrondse warmte zal dan via de accu teruggaan naar de warmtepomp. Een zeer efficiĆ«nt systeem dat tot 50% kan besparen op uw energiekosten.

Het resultaat is een goed werkend systeem voor uw warmtepomp. De bekende nadelen van geboorde systemen zijn hiermee definitief opgelost. Geen hoge boorkosten, geen bodemafkoeling, geen doorboring van geologische grondlagen en geen vergunningsaanvraag!

Gegevens aardaccu:

AWWL CO2 neutraal aardaccu; energie uit de buitenlucht met behulp van zon, regen en windDe sleuf wordt voorzien van folie, lavagruis, warmtewisselaars en drainageslang voor regenwaterinfiltratie t.b.v. de collectoren. De afmeting van de aardaccu is gerelateerd aan het vermogen van de warmtepomp. Iedere warmtepomp krijgt een aardaccu op maat.

 

Hieronder wordt een stappenplan van de installatie in foto’s weergegeven