Sunflexbuis AWWL CO2 neutraal Harkema Friesland

Sunflexbuis

De sunflexbuis is gemaakt van het kunststof materiaal PE. Al jaren wordt PE toegepast als flexibele waterleiding en wordt het veelal toegepast in de bodem voor afvoerbuizen.

De speciale wandafwerking zorgt voor het unieke wervelingsysteem, wat de grote warmteverdeling en de enorme warmteopname mogelijk maakt.

Sunflexbuis van AWWL CO² neutraal uit Harkema

Al onze systemen worden met de grootste zorg en de modernste technieken samengesteld. Als eindtest wordt ieder systeem aan een druktest van 5 bar ontworpen. Dit garandeert een perfecte werking bij onze gangbare systeemdrukken van 1,5 bar en de veiligheidsventielen ingesteld op 2,5 bar. Door de speciale constructie van onze sunflexbuis is de oppervlakte 70 procent groter dan de standaard toegepaste gladde buis. Het microwervel effect, de grote oppervlakte en de hoge geleidbaarheid maken dit tot ongekend efficiënte systemen.

Een sunflexbuis is geen enkel probleem in de bodem: onze toegepaste materialen zijn volledig te recyclen en zijn dus weer herbruikbaar. Dat noemen wij ecologisch verantwoord!

Technische gegevens sunflexbuis

Technische gegevens per 1 meter buis:
Doorsnede: 25 mm, oppervlakte: 0,14 m², inhoud: 0,35 liter.
Warmteopname in de buitenlucht: ca. 10 Watt, in licht vochtige bodem ca. 20 Watt.

Technische gegevens voor een sunflexscherm in combinatie met een aardaccu voor een monovalent warmtepompsysteem:

sunflexscherm 0,8 x 6 m – warmtepomp 5 kW – oppervlakte 9,6 m²
sunflexscherm 0,8 x 7 m – warmtepomp 8 kW – oppervlakte 11,2 m²
sunflexscherm 0,8 x 9 m – warmtepomp 12 kW – oppervlakte 14,4 m²

Voor prijzen zie de prijslijst.